oroszlán

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.) - mit igérnek a csillagok? - gyűjtemény

Reklám

Mit igérnek a csillagok

Ajánló

Az Oroszlán jellemzői

Utolsó kommentek

Az Oroszlán baba

2008.04.26. 08:28 - koopee

Címkék: általános oroszlán baba


Csecsemő: Nem könnyű eset a kis Oroszlán! Az első hónapoktól kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, az Oroszlán bébire mondják, hogy van benne valami plusz. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.

Gyermek: Cselekvésre van szüksége! Ha szülei pihenésre és derűs nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy. Már nagyon korán társas lény, de a magány sem riasztja el, ugyanis ő az, aki dönt, hogy egyedül akar-e maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása már nagyon hamar megmutatkozik, s mindig kifejezetten bájos. Szervezőkészsége szintén korán megnyilvánul, de a szülőknek figyelniük kell gyermekük vezérségre irányuló hajlamát, még mielőtt móresre tanítaná az egész óvodát.

Magabiztossága azonban nem olyan erős, mint amilyennek látszik, s meglepően könnyű lelohasztani a fiatal Oroszlánt - talán az is elegendő, ha egy jóindulatú felnőtt komolyan kritizálja egy-egy munkáját. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatjuk önérzetében. Rá kell nevelni arra, hogy meghallgassa mások véleményét, még ha nem is ért egyet vele. Így talán kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan felnőtt lesz, aki rögeszmékkel bástyázza magát körül. Ugyanígy le kell építeni makacsságra való hajlamát.

Próbáljuk megkülönböztetni az eltökéltségtől, amely természetesen üdvözlendő és támogatandó. Lelkesedése sosem apad ki, ha a gyerek érdeklődik valami iránt, valószínűtlen, hogy valaha is abbahagyja. Így hát érdemes és rendkívül fontos bátorítani már az első kedvteléseket. Mindig is az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra, de nagyon makacs természetű. Jellemző rá az Oroszlán jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Ezért is kell figyelemmel tartani, ha játszik, mert könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat.

Kamasz: Mindenáron sikereket akar aratni! Igen büszke. Kifogásainkat négyszemközt mondjuk meg neki. Imádja, ha művelt emberek veszik körül. Fontos számára a barátság. Vállalja a felelősséget, de a tévedéseit is. Sikereihez gratuláljunk, mivel szüksége van arra, hogy érezze, szeretik, csodálják.

Tanulás: Általában az iskolai előmenetele problémamentes. Okossága révén jól dönt a pályáját iletően. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, mondván, arra nincs semmi szüksége. Próbáljuk meggyőzni, hogy a széleskörű, általános műveltség nagyon fontos.

Pozitív személyiségvonások:
- nagylelkű és melegszívű
- kreatív és lelkes
- széles látókörű és nyitott
- hűséges és odaadó
- becsületes
- jó vezető

Negatív személyiségvonások:
- fontoskodó és leereszkedő
- hatalmaskodó és tolakodó
- merev és ellentmondást nem tűrő
- túlzottan becsvágyó
- fokozott önbecsülés
- rugalmasság hiánya


A többi csillagjegy babahoroszkópja: itt


Forrás: origo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszlan.blog.hu/api/trackback/id/tr27441261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.