oroszlán

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.) - mit igérnek a csillagok? - gyűjtemény

Reklám

Mit igérnek a csillagok

Ajánló

Az Oroszlán jellemzői

Utolsó kommentek

Az oroszlán szerelme

2008.05.21. 04:53 - koopee

Címkék: szerelem oroszlán általános

Az Oroszlán érzelmi élete olyan, mint egy színpadra írt darab…

Számára a legfontosabb mindent eldöntő momentum, hogy a társára büszke lehessen.

Szenvedélyessége viszonylag hamar lángra gyújtja az érzelmeit. A külvilág előtt látható szépséget részesíti előnyben, vagyis a szép ruhát, az ápoltságot, és természetesen a megjelenést.

„Érzelmei színpadán” azonban szükség van szereplőkre is… Főszereplőként a nagyszerű hős képében kápráztatja el partnerét. Pontossága, feltűnő megjelenése, tisztasága már önmagában is fél siker, melyet magabiztossága, kezdeti nagyvonalúsága csak tovább fokozhat.

Vagy nőként, épp fordítva, a „színpadon” állva várja, hogy partnere hősies tettet produkálva, elnyerje a szívét. Hiszen ki más is érdemelhetné meg Őt, mint a hős! Ezek a külvilág számára színpadiasnak tűnő jelenetek kiemelten fontosak a női szülöttek számára. Ugyanis pontosan ezek a „hősies” jelenetek tartják életben tartós kapcsolatait.

Mintha őrláng lobogna szívében, úgy őrzi emlékezetében kapcsolatának kezdeti, színpadi elemeit.

A színpadon kívül azonban számos probléma kísérheti érzelmi életét. A hazugságot, a pontatlanságot, az ápolatlanságot senki sem viseli el, Ő egyenesen ki nem állhatja!

És… akkor még nem is említettük a kritikák által kiváltott sértődékenységét. Akár egy művész, úgy sértődhet meg…

Uralkodási vágya néha odáig vezethet, hogy partnere úgy érzi, örülnie kell annak, hogy Ő a társa. Pedig csak arról van szó, hogy partneréből a legtöbbet szeretné kihozni.

Szélsőséges esetben - talán nagyfokú életszeretetéből eredően, vagy a színpadi hős szerepének újraélése miatt - hajlamos lehet az élet habzsolására. Így nem ritkák a párhuzamos kapcsolatok sem.

Ezeknek elsősorban anyagi lehetőségei szabnak határt, de ha megteheti, akkor egyszerre több kapcsolatot is fenntart. Egyedülálló képessége, hogy párhuzamos kapcsolataiban mindenhol egyformán teljesít, és viselkedik (szeretők esetén is). Vagyis senki sem veszi észre (vagy talán nem akarja), hogy rajta kívül más is van.

Párkapcsolataiban rendszerint hűséges és odaadó. Szeretteiért, elsősorban a vérszerinti rokonaiért, oroszlánként küzd.


Forrás: Buzsáki Gábor: Így szeretünk mi c. ebook

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszlan.blog.hu/api/trackback/id/tr46467676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.